Helft Formido’s wil om naar Praxis

Helft Formido’s wil om naar Praxis

Maxeda wil dat zoveel mogelijk winkels van Formido worden omgebouwd tot Praxis. Van de ondernemers zou ongeveer de helft daar oren naar hebben, blijkt uit een inventarisatie van vakblad MIX.

Maxeda voert momenteel gesprekken met de Formido-ondernemers. Franchisenemers die niet over willen naar Praxis, krijgen in sommige gevallen een overnamebod. De eerste vestigingen moeten nog voor het eind van dit jaar worden geïntegreerd. Praxis hoopt zo de grootste dhz-formule van Nederland te worden.

Een aantal ondernemers van Formido zou zich inmiddels op een alternatief oriënteren. Zo ontving KlusWijs 25 ondernemers, goed voor dertig winkels, om hen te informeren over de formule. Ook zouden meerdere ondernemers binnenkort een bezoek brengen aan de nieuwe pilotstore van Hubo in Woudenberg. Moederbedrijf DGN zou naast de ombouw van zijn eigen Multimate-vestigingen ook interesse hebben om Formido-winkels over te nemen.

Maxeda maakte in september bekend te stoppen met de Formido-formule, die goed is voor 84 winkels. Daarmee wil het meer schaalgrootte met Praxis creëren, dat bijna 150 vestigingen heeft. Bovendien zou Formido tegenvallend presteren.

Bron: www.retailnews.nl

Comments are closed.