Formule Ontwikkeling

Binnen retail kiest de consument steeds vaker en bewuster voor winkels met een herkenbare filosofie want de klant wil weten wat hij kan verwachten. De winkelende klant wil een herkenbaar beeld zowel in naam, assortiment als verschijningsvorm en inrichting. Hoe strakker de formule hoe steviger de marktpositie. Deze tendens is in de jaren negentig tot volle wasdom gekomen en tot vandaag zet deze ontwikkeling zich voort, meestendeels ten koste van individuele ondernemers.

Echter winkelformules worden op zich zelf ook steeds sneller gedwongen tot verandering of aanpassing als gevolg van een snel veranderende markt. De langdurige economische crisis heeft de consument (prijs)bewuster gemaakt. Maar ook het toenemend aantal grootschalige perifere aanbieders en de exponentieel groeiende retail omzet via internet beïnvloeden het consumentengedrag.

De succesvolle individuele ondernemers hebben zich inmiddels ontwikkeld tot specialisten binnen hun branche en kiezen voor een eigen profiel buiten de prijsconcurrentie. Ook hier geldt dat herkenbaarheid van de winkelfilosofie bepalend is.

Onze retail specialisten ondersteunen bij de ontwikkeling of verandering van winkelformules voor zowel grootschalige winkelketens als particuliere ondernemingen. Wij vertalen markt en visie naar een herkenbare en succesvolle vorm.

Ontwikkeling nieuwe formules:

Voor nieuwe en bestaande ketens of winkels ontwikkelen wij een winkelformule die binnen uw branche en markt uw verhaal herkenbaar vertelt, zowel in verschijningsvorm als in aanbod.

Aanpassing bestaande formules:

Als uw bedrijf een sterk merk is binnen uw branche of markt en dit ook wilt blijven, ondersteunen wij u bij de doorontwikkeling van uw formule en aanpassing van uw assortiment.

Implementatie van formule en assortiment:

Het juiste idee, de juiste vorm en het juiste aanbod zijn de vertrekpunten voor verandering of aanpassing van uw winkelformule. Ondertussen moet de winkeloperatie zoveel mogelijk onverstoord voortgezet kunnen worden om verlies van klanten en omzet te voorkomen. In de uitvoering op de winkelvloer kunnen wij u van dienst zijn met ombouwschema’s en begeleiding van uw medewerkers, om snel en efficiënt veranderingen uit te voeren.